CIRE Keurmerk

Samen voor een duurzame en eerlijke energiemarkt!

Misleiding en agressieve verkoop bij energiecontracten horen binnenkort tot het verleden dankzij een nieuw keurmerk voor intermediairs: CIRE. Wij zijn trots om te melden dat Switch-Connect voldoet aan de strenge eisen en in het bezit is van het CIRE keurmerk!

Over CIRE

Het CIRE Keurmerk is een initiatief van elf energiemaatschappijen (waaronder ENGIE, Eneco en GreenChoice) en zeven distributieplatformen waarmee de leveranciers frequent samenwerken. CIRE verzorgt een onafhankelijke keuring van de circa 1.500 intermediairs in Nederland. 
Het initiatief wordt ondersteund door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en is voornamelijk bedoeld om agressieve energieverkopers tegen te gaan. Het doel is om de consument te beschermen en om de markt van energie-intermediairs transparanter te maken.

Welke organisatie zit achter CIRE?

De Stichting integriteit en Transparantie Energieadvies (SITE) zit achter het initiatief CIRE. Het initiatief wordt ondersteund door energieleveranciers, distributieplatformen en met name de ACM. Het keurmerk wordt alleen verstrekt aan partijen die aan de specifiek gestelde eisen voldoen. 

Wat is het doel van CIRE? 

Transparantie en vertrouwen is het voornaamste doel van CIRE. Het feit dat een intermediair het keurmerk ontvangt betekend dat de partij te vertrouwen is en dat het zaken op een eerlijke en transparante manier verwerkt. Het doel van CIRE is om uiteindelijk een duurzame en eerlijke markt te realiseren.

Waarom is CIRE in het leven geroepen?

Het ACM heeft onderzoek gedaan naar de verkoop van energiecontracten en kwam tot de conclusie dat het vaak niet op een eerlijke manier werd gedaan. De consument was hier bijna altijd de dupe van en dit zorgt voor wantrouw van zowel energieleveranciers, als de wél eerlijke distributieplatformen.
Het handhaven en doorvoeren van meer wetgeving is daarom dan ook een eis om de markt eerlijk en transparant te houden. Het CIRE-initiatief moet het probleem van agressieve en oneerlijke intermediairs de kop in te drukken en het vertrouwen bij de consument te herstellen.

Wat houdt verificatie door CIRE in?

Met een CIRE-keurmerk is het makkelijker om te herkennen of dat de consument te maken heeft met een eerlijke en transparante partij. CIRE staat voor controle van de directie/eigenaar van de partij, de kwaliteit van online vindbaarheid, de bereikbaarheid bij problemen & vragen en de reputatie op het internet.
Het CIRE-keurmerk is geen eenmalige check-up. Het is een doorlopend proces waarbij de partij in kwestie continu wordt gecontroleerd op volledigheid, kwaliteit en actualiteit.

Trots op CIRE-keurmerk

Switch-Connect is bijzonder trots op het feit dat onze kwaliteit en transparantie wordt erkend en bevestigd door het CIRE-keurmerk. Wij streven altijd naar de beste en meest eerlijke oplossing voor onze klanten en het CIRE-keurmerk is hier hét bewijs van.
Wil je meer weten over het CIRE-keurmerk en onze dienstverlening? Bel ons op 0321-848054 of neem mail ons via info@switch-connect.nl

Switch-Connect

Liever persoonlijk contact? Neem dan rechtstreeks contact met ons op.