Energie

De energiemarkt in beeld

Wij zijn jouw onafhankelijke partner in energie management. Wat doen wij precies voor jou? 
Wij zijn jouw onafhankelijke partner in energie management. Wat doen wij precies voor jou? 

Wat kun je verwachten van je Switch-Connect SwitchCoach?

Als specialisten in de energiemarkt is die complexe en ondoorzichtige markt voor ons gesneden koek. Dagelijks zijn wij bezig om onze inkoopkracht en kennis te vergroten, zodat onze partners en klanten betere voorwaarden krijgen. Als partner van Switch-Connect krijg je een vast aanspreekpunt voor al je vraagstukken, wij helpen als SwitchCoach om te kijken hoe jouw energietoekomst eruit komt te zien.

Wat doen wij precies voor jou?

Energiescan

Gebaseerd op jouw verbruiksgegevens en wensen maken wij gratis en vrijblijvend inzichtelijk wat voor jou de mogelijkheden zijn.

 

Collectieve inkoop

Door verbruiken te bundelen kunnen wij aantrekkelijkere voorwaarden creëren. Afhankelijk van jouw situatie onderhandelen wij vrijblijvend namens jou, gebundeld met andere bedrijven

l

Overstapservice

Samen met jouw nieuwe leverancier verzorgen wij jouw overstap. Afhankelijk van de voorwaarden van de nieuwe leverancier stellen wij jou op de hoogte van wat je zelf moet doen en welke stappen er genomen gaan worden.

Contractbeheer

Gedurende de leveringsperiode van jouw contract blijft je consultant jouw vaste aanspreekpunt. Daarnaast houdt jouw consultant de markt, en daarmee mogelijke vervolgbesparingen voor jou, nauwlettend in de gaten en neemt zo nodig contact met je op.

Z

Factuurcontrole

Op jouw verzoek controleren wij de door jou ontvangen facturen van jouw energieleverancier. Deze toetsen wij op juistheid en volledigheid. Je ontvangt van ons een inhoudelijke terugkoppeling.

Marktmonitoring

Wij volgen de ontwikkelingen in de energiemarkt op de voet. Jouw tarieven en voorwaarden beoordelen wij doorlopend ten opzichte van de marktontwikkelingen.

Wat doet de markt?

De energiemarkt heeft alle karakteristieken van een commoditymarkt, zoals olie, goud, graan en melk. Dat houdt in dat je prijs voor energie wordt bepaald door het inkoopmoment op grillige termijnmarkten. De kunst is dus om op een relatief gunstig marktmoment je energie in te kopen. Een goed inkoopmoment maakt een groot verschil in de energiekosten van je bedrijf.

Het beste inkoopmoment

Het beste inkoopmoment wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren. Bij Switch Connect Consultants houden we die markt dagelijks in de gaten zodat we altijd weten wanneer het meest geschikte moment is om energie in te kopen. Op het moment dat de juiste kans zich voordoet zijn we er als de kippen bij en adviseren we je over het wel of niet inkopen van nieuwe energie.

Wet- en Regelgeving

De Nederlandse doelstelling uit het getekende klimaatakkoord; In 2020 moet 14% van de energie in Nederland hernieuwbaar worden opgewekt. Om deze doestellingen te realiseren verplicht de overheid ondernemingen en instellingen om met energiebesparing aan de slag te gaan. Wat dit voor jou betekent? Je leest het door op onderstaand button te klikken.

Switch-Connect

Liever persoonlijk contact? Neem dan rechtstreeks contact met ons op.