Waarom energie vergelijken?

R

De laagste prijsgarantie

R

100% onafhankelijk

R

Grootste aanbod

R

De beste deal

Waarom zou je energie vergelijken?
Nou, wij kunnen je vertellen dat je enorm veel kunt besparen op je energierekening wanneer je regelmatig overstapt.
Je betaalt mogelijk tot wel € 700,- per jaar te veel aan energiekosten, zonde toch? Dat vinden wij ook!

 

Op Switch-connect.nl kun je het beste energie vergelijken. Naast ons complete aanbod, tonen wij ook aanbiedingen die vaak exclusief via ons verkrijgbaar zijn. Daarvoor sturen wij je door naar een speciale pagina van de desbetreffende energieleverancier. Vul om het aanbod van energieleverancier te bekijken hierboven je postcode en verbruik in, en zie meteen welke energieleverancier je het goedkoopste energiecontract aanbiedt. Wij tonen je een actueel overzicht van alle energiecontracten. Houd je huidige energietarieven bij de hand wanneer je gaat vergelijken. Weet je niet precies wat je per jaar verbruikt? Geen probleem. Wij kunnen je helpen met inschatten van je verbruik, ook wanneer je een dubbele meter of zonnepanelen hebt. Overstappen is bovendien gratis en alles wordt voor je geregeld met de overstapservice.

Compleet aanbod

Vergelijk bij ons het complete aanbod van Energieleveranciers. Geef in de energievergelijker je voorkeuren aan en zie welke deal het beste bij jou past.
h

Grootste besparing

Een huishouden bespaart gemiddeld zo’n € 700,- door over te stappen van energieleverancier. Energieleveranciers hebben altijd mooie aanbiedingen en kortingen.

Beste aanbod

Vergelijk alle energieleveranciers en kijk welke het beste aanbod heeft voor jouw situatie. De vergelijker sorteert automatisch op jaarprijs.

Energieprijzen vergelijken

Heb je een mooie deal gevonden in de energie vergelijker? Wacht dan niet te lang met aanvragen. Energieleveranciers kunnen namelijk wekelijks hun prijzen en aanbiedingen aanpassen. Zo kan het zijn dat de deal die je gevonden had niet meer geldt, óf dat je opeens meer moet betalen voor hetzelfde energiecontract.
Wanneer je contractperiode is verstreken, worden je vaste energietarieven omgezet naar variabele tarieven, ook wel ‘slaaptarieven’ genoemd. Hierdoor kunnen je tarieven erg gaan schommelen en ben je meestal ook nog duurder uit. In vrijwel alle gevallen is het dan aan te raden om over te stappen naar een jaarcontract met vaste tarieven. Zo betaal je niet alleen de laagste energieprijzen, je kunt na een jaar gewoon weer overstappen. Wel zo flexibel.

Veelgestelde vragen over energie

Wanneer kan ik overstappen?

Het verschilt per persoon wanneer je kan overstappen. Check daarvoor altijd de einddatum van je energiecontract. Ben je al jaren trouwe klant bij een energieleverancier? Dan is de kans groot dat je op dit moment een contract hebt met onbepaalde tijd. Dat betekent dat je vanaf nu gewoon gratis kunt overstappen naar een andere energieleverancier. Daarnaast kan het uitmaken in welk seizoen je overstapt of je eventueel geld terugkrijgt of nog moet bijbetalen. Dus ben je contractvrij, check dan ook wat de beste overstapmomenten zijn.

Moet ik mijn oude leverancier zelf opzeggen?

Het mooie van overstappen van energieleverancier is dat je zelf bijna niets meer hoeft te doen voor je overstap omdat je automatisch gebruik maakt van de overstapservice. Het enige dat je nog hoeft te doen is energie vergelijken en je aanmelden bij je nieuwe energieleverancier. Je huidige energieleverancier en de nieuwe energieleverancier regelen alles onderling met elkaar en zorgen dat jouw overstap in orde wordt gemaakt.

Welke energieleverancier is het goedkoopst?

Dit hangt heel erg af van je verbruik, de grootte van je huishouden en de tarieven voor gas, stroom en vastrecht. Vul daarom je postcode en verbruik in de energie vergelijker in, en wij laten je zien welke energieleverancier het goedkoopste is voor jouw situatie.
Een voorbeeld: voor een huishouden met een laag verbruik is het aan te raden om te kiezen voor een energieleverancier met hogere variabele gas- en stroom tarieven. Een huishouden met een hoog verbruik kan daarentegen beter kiezen voor een energieleverancier met hoge vaste tarieven en lage variabele tarieven.

Moet ik een boete betalen als ik te vroeg overstap?

Wanneer je een contract voor bepaalde tijd hebt kan het zijn dat je huidige energieleverancier een overstapboete in rekening brengt wanneer je je contract beëindigd voordat de einddatum is verstreken. Ben je al jaren klant bij dezelfde energieleverancier? Maak je dan geen zorgen. Je hebt in dat geval een contract voor onbepaalde tijd en kunt gewoon overstappen.
Krijg je onverhoopt wel te maken met een overstapboete? Dan vergoeden sommige energieleveranciers deze overstapboete (deels) voor je. Uiteraard moet je daarvoor vaak wel aan een paar voorwaarden voldoen. Check bij je nieuwe energieleverancier of deze bereidt is je overstapboete (deels) te vergoeden.

Standaard inbegrepen

}

14 dagen bedenktijd

+

Overstapservice

Persoonlijk advies

R

Meest complete aanbod

Standaard inbegrepen

}

14 dagen bedenktijd

+

Overstapservice

Persoonlijk advies

R

Meest complete aanbod

Switch Connect

Liever persoonlijk contact? Neem dan rechtstreeks contact met ons op.